ТЕПЛИЙ ДІМ






Друзі ТЕПЛОГО ДОМУ

Державне підприємство Агентство розвитку ЖКГ

Асоціація енергетичних аудиторів

Get Adobe Flash player

Науково-дослідний інститут будівельного виробництва

Всеукраинский союз производителей строительных материалов и изделий

Асоциация производителей пенопласта

Асоціація 'Енергоефективні міста України'

Стройсоюз

Кращі практики: ОСББ "Юлія" м. Хмельницький. Перша багатоповерхівка, утеплена за кошти міського бюджету та мешканців 50:50

Міська рада готова фінансувати 70% витрат для будинків ОСББ.

22.09.2016

Яскравий та теплий, майже як новий. Саме у такому будинку тепер мешкатимуть хмельничани на вулиці Степана Бандери, 9. Сучасній на вигляд дев'ятиповерхівці насправді уже 21 рік. І саме вона увійде в історію міста як перша, утеплена за співфінансуванням з міською радою.

Голова ОСББ "Юлія", що обслуговує будинок, Любов Матковська розповідає: «Ідея долучитися до програми з'явилася два роки тому. Проте, на якомусь етапі справа зупинилася. І лише після зміни влади у місті ідею вдалося реалізувати. Я щиро дякую міському голові Олександру Симчишину за ті кілька десятків зустрічей, які в нас з ним відбулися. Жодного разу я не вийшла від нього із невирішеним питанням».

«Програма з енергозбереження і енергомодернізації не нова. Три роки вона лежала паперовим вантажем, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Сьогодні ми показуємо іншим мешканцям, що цим шляхом йти треба!»

Термомодернізація будинку обійшлася у понад 1 млн. 200 тис. грн. Половину грошей відшкодувала міська рада. Також ОСББ "Юлія" стало учасником програми "Теплий кредит" від "Ощадбанку". Завдяки сукупності цих програм утеплення будинку обійдеться кожній квартирі приблизно у 150 гривень щомісяця упродовж трьох років. Проте, як пояснюють спеціалісти, окупність такого кроку значно швидша.

«Наразі маємо ще 5 будинків, які готові стати учасником нашої програми, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Проте розуміємо, що новий опалювальний сезон стане поштовхом для мешканців йти цим шляхом. Наразі ми змінили умови фінансування термомодернізації: ми готові профінансувати 70% витрат для ОСББ, щоб мотивувати громадян до їх створення, і 50% - багатоквартирним житловим будинкам. Ресурси наші не безмежні, тому радимо хмельничанам із прийняттям такого рішення не затягувати».

Джерело: Хмельницька міська рада, 22.09.2016


Важливі новини і публікації

 

 

Освітній відеоролик "Термомодернізація житлового будинку - кроки" -
процес термомодернізації, необхідність та вигоди її проведення для мешканців багатоквартирних будівель.
Про ролик

Фінансовий інструмент ЄБРР для підвищення енергоефективності у житловому секторі України
Про Програму IQ energy 

 

 

Новий ресурс - приклади успішного впровадження енергозберігаючих заходів для тих, хто хоче зменшити свої витрати на комунальні послуги завдяки ощадливому споживанню та підвищенню енергоефективності власної оселі.

 

Судсидії. Тарифи. Енергоефективність.

 

 

 

Останні новини

Значні зміни: українців зобов‘яжуть проводити енергоаудит будинків

В Україні вже у наступному році повинен запрацювати Фонд енергоефективності, за рахунок якого сім‘я зможе компенсувати до 50% витрат на утеплення свого житла. Далі

6 жовтня відновлено Урядову програму допомоги населенню при утепленні індивідуального житла

Відновлено придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів. Ощадбанк та Укргазбанк знову почали видачу фізичним особам «теплих» кредитів в рамках програми. Далі

Кращі практики: ОСББ по вул. Учительська, 10 - повна термореновація стін

70% вартості робіт фінансується з міського бюджету, решта – внесок мешканців. Далі

Луцьке ОСББ отримало найбільший в Україні кредит на енергоефективність

Укргазбанк надав рекордний кредит на 10 років луцькому ОСББ «Центральна Вежа» в розмірі майже 3,5 млн. грн. Далі

Конкурс "Найефективніший споживач енергоресурсів" на новому ресурсі "Енергодопомога"

Призи від компанії REHAU - Сертифікат на суму 4000 грн на придбання вікна REHAU. Далі


Share +