ТЕПЛИЙ ДІМ






Друзі ТЕПЛОГО ДОМУ

Державне підприємство Агентство розвитку ЖКГ

Асоціація енергетичних аудиторів

Get Adobe Flash player

Науково-дослідний інститут будівельного виробництва

Всеукраинский союз производителей строительных материалов и изделий

Асоциация производителей пенопласта

Асоціація 'Енергоефективні міста України'

Стройсоюз

Банки призупинили видачу "теплих" кредитів на утеплення житла

Банки з 6 липня тимчасово зупинили видачу "теплих" кредитів на придбання фізособами енергоефективних матеріалів і обладнання з 30-відсотковим відшкодуванням, оскільки державних коштів, передбачених на ці цілі, вистачить для виплати компенсації тільки за кредитами, виданими до 5 липня.

07.07.2016

Видача кредитів на встановлення котлів, що працюють на альтернативних видах палива, та видача кредитів ОСББ та ЖБК на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання, триває.

Банки з 6 липня тимчасово зупинили видачу "теплих" кредитів на придбання фізособами енергоефективних матеріалів і обладнання з 30-відсотковим відшкодуванням, оскільки державних коштів, передбачених на ці цілі, вистачить для виплати компенсації тільки за кредитами, виданими до 5 липня. Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

"За попередніми розрахунками, наявного залишку коштів за напрямом "придбання енергоефективних матеріалів і обладнання з 30-відсотковим розміром відшкодування" вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року. У зв'язку з цим з 06.07.2016 року банками тимчасово припинена видача "теплих" кредитів лише за цим напрямом. В той же час інформуємо, що всі кредити, оформлені до 05.07.2016 року за цим напрямом, підлягають відшкодуванню з державного бюджету", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з метою забезпечення подальшої реалізації програми Держенергоефективності вже розробило відповідний проект рішення уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік на відшкодування за кредитами на енергоефективні матеріали та обладнання і направило його на погодження до Мінфіну та Мінекономрозвитку.

Згідно з повідомленням, видача кредитів за іншими напрямами програми, таким як установка котлів, що працюють на альтернативних видах палива, та видача кредитів ОСББ та ЖБК на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання, триває.

За даними агентства, в держбюджеті на 2016 рік було передбачено 893,8 мільйона гривень на відшкодування з "теплим" кредитами, що у 3 рази більше, ніж роком раніше.

"Тільки за шість місяців цього року українцями вже залучено майже 954 мільйонів гривень на утеплення. При цьому найбільше коштів, 907 мільйонів гривень, залучено саме на придбання енергоефективних матеріалів і устаткування, за яким надається відшкодування в розмірі 30% від суми залучених коштів, а для субсидиантов - 70%", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, українці в червні 2016 року оформили 21 180 кредитів на енергоефективні заходи на загальну суму 350 мільйонів гривень, що є рекордним показником за весь період дії програми. З початку дії програми українці скористалися "теплими" кредитами на загальну суму близько 2,2 мільярда гривень.

На початку квітня 2015 року уряд прийняв програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Бюджет програми склав 1,57 мільярда гривень. У лютому поточного року Кабінет міністрів продовжив дію програми на 2016 рік, передбачивши на ці цілі 900 мільйонів гривень.

Механізм фінансування "теплих" кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 30% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання та матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому отримують субсидію громадянам компенсується 70% суми кредиту.

Джерело: УНІАН
 


Важливі новини і публікації

 

 

Освітній відеоролик "Термомодернізація житлового будинку - кроки" -
процес термомодернізації, необхідність та вигоди її проведення для мешканців багатоквартирних будівель.
Про ролик

Фінансовий інструмент ЄБРР для підвищення енергоефективності у житловому секторі України
Про Програму IQ energy 

 

 

Новий ресурс - приклади успішного впровадження енергозберігаючих заходів для тих, хто хоче зменшити свої витрати на комунальні послуги завдяки ощадливому споживанню та підвищенню енергоефективності власної оселі.

 

Судсидії. Тарифи. Енергоефективність.

 

 

 

Останні новини

Значні зміни: українців зобов‘яжуть проводити енергоаудит будинків

В Україні вже у наступному році повинен запрацювати Фонд енергоефективності, за рахунок якого сім‘я зможе компенсувати до 50% витрат на утеплення свого житла. Далі

6 жовтня відновлено Урядову програму допомоги населенню при утепленні індивідуального житла

Відновлено придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів. Ощадбанк та Укргазбанк знову почали видачу фізичним особам «теплих» кредитів в рамках програми. Далі

Кращі практики: ОСББ по вул. Учительська, 10 - повна термореновація стін

70% вартості робіт фінансується з міського бюджету, решта – внесок мешканців. Далі

Луцьке ОСББ отримало найбільший в Україні кредит на енергоефективність

Укргазбанк надав рекордний кредит на 10 років луцькому ОСББ «Центральна Вежа» в розмірі майже 3,5 млн. грн. Далі

Конкурс "Найефективніший споживач енергоресурсів" на новому ресурсі "Енергодопомога"

Призи від компанії REHAU - Сертифікат на суму 4000 грн на придбання вікна REHAU. Далі


Share +